Blog patch + egy kis írás

 2011.07.14. 17:06

Hello!

Na ezt is megérjük, hogy új bejegyzés a Bug News-on. XD

Na a lényeg, hogy a nagy pangásra való tekinettel mivel most nincs más egyenlőre kirakom egy régebbi írásos tesztemet melyet még a PC domera írtam, igaz ott Roland Katarn néven. XD

Na szóval amíg nincs más addig tessék ezen élvezkedni. XD(Ja igen egy kicsit hosszú lett) :) Ja és mielőtt még valaki elkezdené, NEM NEM MEGYEK ÁT JÁTÉK ELEMZŐBE! Persze nem kizárt, hogy több ilyen írást is csinálok majd még, de a blog az marad a Bug News.  

Kane and Lynch 2: Dog Days

Be kell vallanom őszintén, hogy az első játékkal nem játszottam még soha. Így arról nem tudok írni, hogy az elsőhöz képest mennyit javult vagy változott a játék, habár más kritikák alapján sokkal jobb lett.
A STORY:
Kezdjük a storyval amely nincs túlbonyolítva, de ez itt nem is gond. A történet a következő. Kane elutazik régi barátjához Lynch-hez Japánba, egy várhatólag sikeres üzlet reményében. Ám a dolgok eldurvulnak, minden kezd egyre rosszabb lenni és a végére már az életükért menekülnek, és a cél, hogy elhagyják az országot valahogy. Na szóval nagyjából ennyi a történet, tudom így egy kicsit tényleg túl rövid, de persze ennél azért többet is kapunk majd és érdemes ügyelni a részletekre.
MINT EGY IGAZI VÁROS...
A cím mindent elárul. Amikor még csak a demó verziót próbáltam már akkor lenyűgözött amikor először kiléptem a város utcáira. Úgy éreztem mintha tényleg egy élő lüktető városban lennék. A szép látvány mellett, a rengeteg ember, a zsúfolt utcák remekül visszaadták egy tipikus japán város nyomor negyedének a hangulatát. Nem tudom de eddig én ilyet még a GTA-ban sem tapasztaltam. Nem tudom talán azért mert ott minden 5 ember ugyan az. XD Szóval nagyon realisztikus és hangulatos ami kárpótol a gyengébb sztori és a néhol unalmas játék miatt. Mert sajnos amikor elhagyjuk a már említett gyönyörű utcákat és egy omladozó és az ürességtől pangó épületbe megyünk a varázs és a hangulat elvész. Persze ettől függetlenül még mindig élvezhető a játék.
A HARC:
Először is tisztázzuk, hogy kezdetben Lynchel lövöldözhetünk, később pedig Kane bőrébe bújhatunk. (co-op módban persze ez változhat. XD)
A harcrendszert már ismerhettük más korábbi játékokból is. Mivel ez egy TPS itt természetesen már a tipikus fedezékrendszert használhatjuk, vagyis különböző fedezékek mögül kikukucskálva oszthatjuk az ólmot az ellenre. Vagy csak lövöldözzünk vaktában az oszlop mögül. :)
Vannak olyan fedezékek melyek egy idő után szét törnek, ilyenek pl. a faasztal, vagy a piaci standok. Illetve ha simán sétálgatunk csak akkor tudunk lőni, ha előtte a jobb egérgomb lenyomásával használjuk a célzást. Ez érdekes megoldás de hamar meglehet szokni. Van még egy érdekessége a játéknak, ez pedig az élő pajzs használata amely természetesen azt jelenti, hogy egy ellenfelet elkapva élőpajzsként használhatunk így őt sebzik az ellenfelek. (úgy látszik nem nagyon kedvelik egymást, ha simán szétlövik őket XD)Persze ha már nálunk van a túsz, tüzelhetünk közben de csak kis pisztollyal és ha már nincs szükségünk rá de még életben van akkor ki végezhetjük őket egyetlen gombnyomással, amikor főhősünk egy fellövéssel elintézi a dolgot. Érdekes, hogy ha nincs nálunk kis pisztoly vagy elfogyott minden muníciónk hozzá, túszejtéskor kapunk ajándékba egy tárat. Érdekes BUG mi. XD
EZ MOST EGY DOKUMENTUM FILM?:
Akár ezt is hihetnénk, mivel a készítők az átvezetőkben sőt néhol a játékban is a kézi kamerás feelinget keltik. Az-az olyan érzésünk van mintha egy muksi fogná a kamerát, és felvétel közben futna utánunk. Megjegyzem sokaknak nem jött be ez a dolog, de nekem személy szerint nagyon tetszett, ez is dobott egyet a hangulaton.
MULTIPLAYER:
Szerintem a játéknak igazából ez lett a legjobb része. Habár tény és való, hogy nem egy multi játéknak készült, főbb hangsúly a történeten van, és van benn lehetőség co-op módra is, mégis a multija lesz az ami talán hosszabb időre is leköthet valakit. Mert, hogy a singlet amúgy hamar végig lehet tolni, persze az említett co-op móddal talán megér még egy kört. Először végre valami tényleg igazán újat mutat a multi olyan módokkal melyek szerintem más játékban nem találhatóak meg (vagy csak én nem tudok róla :) ). Ilyen például: a Fragile Alliance, vagy az Undercover Cop mode és társai. Elfelejthetjük a már talán unalmassá vált Deathmatch vagy Captur The Flag modokat, mert a már említett játék fajták is nagyon jók. A Fragile Alliance, amely mellesleg offline módban is játszható, arról szól, hogy a játékosok kezdetben mind bűnözők. A kör elején kirabolnak egy adott helyet, vagy járművet. Mindenki megpróbál minél több pénzt beszedni. Van akinek több sikerül van akinek nem. Nos ezután már csak elkel jutni a verdához ami kivisz minket, csak, hogy a zsaruk már várnak minket. Ekkor még mind gép irányította ellenfelekről van szó. Minden egyes lelőtt zsaruért kapunk plusz pénzt. Amúgy az autó mindig csak pár pillanatra áll meg, majd elmegy és a visszaszámláló mutatja, hogy mikor jön vissza ismét. Ez azért fontos mert ha sikerült elérnünk az autóhoz és beszálltunk eldönthetjük , hogy kivárjuk-e azt a néhány percet vagy esetleg lefizetve a sofőrt otthagyhatjuk a többieket a búsba, aminek nem sok értelme van de nagyon poén. :) Persze felmerülhet bennetek a kérdés, hogy minek gyűjtsünk annyi pénzt. Hát azért mert, a kör végén vehetünk sokkal jobb fegyókat kezdésnek, így is hatékonyabbá és egyedibbé téve magunkat. Ha jól emlékszem akkor viszont mindig más karakterrel vagyunk azaz nem mi választjuk, ki, hogy kivel legyünk.
Apropó van még egy nagy érdekessége a játéknak amely megint csak tetszésemet váltotta ki. A játékosnak lehetősége van árulónak lennie, úgy hogy lelövi társát és megszerzi pénzét. Így igaz több pénzhez juthatsz, de nem csak a rendőrök hanem, a játékosok is ellened lesznek mivel plusz zsetont kapnak ha likvidálnak téged. :) (Megjegyzem a pénz miatt nem igen érdemes árulónak lenni, mert néhány kör alatt annyi pénzt lehet gyűjteni, hogy csak na. Ha persze rekordot akarsz dönteni az egy körön belül összegyűjtött pénz kategóriájában akkor nyugodtan. Én inkább csak poénból csináltam. XD) És még nincs vége a jónak. Ha meghalsz bűnözőként akkor feléledsz rendőrként, ha pedig rendőrként meghalsz, nos akkor vége. :) Szóval ha valaki meghal a csapatból akkor átkerül a zsarukhoz, és máris emberi játékosok is vannak ellened. Remek. Nos ez csak az egyik játék mód volt, de természetesen nem fogom mindet ismertetni, hiszen az elég soká tartana. Így is hosszú lesz a cikk. XD Ezt pusztán azért részleteztem, hogy megmutassam tényleg valami újat mutat a játék.
RENDSZERKÖVETELMÉNY:
Nem részletezem mert oldal látható a játék adatlapján. Annyit mondok csak, hogy azért viszonylag egy közepesebb PC-n is elmegy.
VÉGSZÓ:
Nekem nagyon bejött főleg a multija. Van benne jó néhány ötlet, újítás amely szerintem nagyon stílusossá teszi a játékot. Egy kissé alábecsülik ezt a játékot pedig nagyon jól el lehet vele játszani. Nos egy kicsit hosszúra sikerült a cikk, de aki végig bírta olvasni annak köszönöm a figyelmét, remélem élveztétek az írásom. További jó játékot!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bugnews.blog.hu/api/trackback/id/tr883067592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása