Bár a hír elég régi, hisz a játék még tavaly szeptemberében megjelent, de ezt nem hagyhatom ki. :) Ezentúl friss hírek lesznek. :)

Még meg sem jelent a boltokban a Batman: Arkham Asylum PC-s verziója, azonban már jó pár napja kalózkezekbe került és felkerült az FTP- és torrentoldalakra. Ugyan ezt a szoftveres védelemmel nem sikerült megakadályozni, azonban egy rendkívül mulatságos (és PC-s piacra nézve azért kicsit szomorú...) esetet produkált a játékban található speciális törésellenes kód.

A Chesirec_the_cat nevű felhasználó az Eidos fórumán amiatt panaszkodott, hogy amikor a PC-s verzióval játszott, Batman mintha meghülyült volna: hiába nyomkodta frenetikusan a "," gombot, ahogy az oktatórész mondta, a rettenthetetlen Denevérember nem siklott át egyik platformról a másikra, hanem még egyszer kinyitotta szárnyait és így beleesett az alant található mérgező gázba.

Miután egy másik felhasználó megpróbálta türelmesen lenyugtatni az illetőt, hogy nem kéne ám hőbörögni, amikor a játék még nem is kapható a boltokban, egy Keir nevű adminisztrátor elmagyarázta, hogy ez egy olyan védelem, amellyel azokat a lámákat próbálják elkapni, akik a játék feltört verzióját letöltik, aztán még panaszkodnak is -- mint például hősünket. "Tudod, nem a játék szoftverében van a bug, hanem a moralitásodban." -- tette még hozzá fanyar humorral az adminisztrátor.

Akik nem akarnak bénázó Batman bugot, hanem legálisan végig is akarják vinni a játékot, azok jobban teszik, ha szeptember 15-ig várnak, amikor PC-s verzió megjelenik a boltokban.
 

 

Forrás: PCGuru

A bejegyzés trackback címe:

https://bugnews.blog.hu/api/trackback/id/tr102173866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wrathe CN · http://www.youtube.com/channel/UCyeYGrliSe3C7ab78ylvhIQ 2010.07.25. 12:26:29

érdekes :D am mivel lehet egy játékból bug képeket felvenni?

Millenotti · http://minecraftskill.blog.hu/ 2010.07.25. 13:56:44

@Rainse: A Print Screen-t azért nem szeretem, mert azt utána még el kell menteni. Hát nehogymár dolgozzak is... XD

@Wrathe CN: Xfire-t ajánlom, vagy Fraps...

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2010.07.25. 14:07:28

Ja egyébként a cikkel kapcsolatban: LOL!
Azt lehet tudni egyébként, hogy ez csak a megjelenés előtti verziónál fordult elő vagy ez még mindig így van?

Millenotti · http://minecraftskill.blog.hu/ 2010.07.25. 14:16:43

@Rainse: Ez tudtommal az összes létező kalózkodó verzióra igaz (most is). Olyan kód van a játékba, ami képes különbséget tenni kalóz és eredeti között, és kalózban előhívja a hibát.

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2010.07.25. 14:39:23

@Millenotti: Az komoly! Ha bevezetnék minden újabb játékba ezt a "hibát" akkor egyből csökkenne a letöltések száma. :D

Millenotti · http://minecraftskill.blog.hu/ 2010.07.25. 14:56:29

@Rainse: Szerintem nem lenne jó. Persze a készítőknek/kiadóknak nagyon nem jó a kalózkodás, de nagyon sok embernek (nekem is) nincs pénze havonta 15.000-ért játékot venni. :S

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2010.07.25. 15:15:25

@Millenotti: Ebben egyetértek, mivel én sem vagyok milliomos... XD

ARSENAL4EVER 2010.07.25. 17:16:42

@Millenotti: Hát én nem mondanám, hogy minden verzióra igaz.Legalábbis nálam nem volt ilyen.Amúgy szerintem nagyon hangulatos game.:p

Voodoo. · http://voodoo.blog.hu/ 2010.07.25. 20:04:42

Érdekes..nálam nem volt ilyen hiba..a kalózverzoiók közül a minőségit szoktam leszedni..:D
süti beállítások módosítása